veelgestelde vragen

Klik op de tekst om het antwoord te lezen.

Welk BoWall systeem is voor mij geschikt?
De systeemwijzer geeft snel en eenvoudig antwoord op deze vraag. Je vindt hier alle detailinformatie van het systeem van je keuze inclusief montage instructies, artikellijsten, CAD details en de mogelijkheid om een offerte aan te vragen.
Op welke soorten bouw is BoWall toepasbaar?
BoWall is geschikt voor metaalstaanderwanden, houtskeletbouw, staalframebouw, systeembouw en zelfs in glazen wanden. Naast binnenwanden kan BoWall ook verwerkt worden in dragende (buiten)muren, als voorzetwand of in zuilen. BoWall is geschikt voor diverse typen wandmateriaal zoals gips, hout, beton en glas. Ga naar de systeemwijzer voor gedetailleerde informatie.
Wanneer er geen bestaande oplossing bestaat voor de vraag, creëren wij er een.
Waar kan ik BoWall kopen en wat kost het?
BoWall is onderdeel van Knauf en daarnaast exclusief verkrijgbaar via de Technische Unie. Prijzen zijn afhankelijk van de uitvoering van het systeem en of deze wordt toegepast in geluidisolerende en brandwerende wanden. Meer informatie over de distributie vind je hier.
Waarom zou ik kiezen voor BoWall?
Het systeem speelt in op de behoefte om gebouwen oneindig aan te kunnen passen. Dit biedt kansen voor renovatie en herontwikkeling, alternatieve financieringsmodellen, de vraag naar duurzame huisvesting, een veranderende vraag door vergrijzing.
Heeft BoWall consequenties voor de bouwfysische eigenschappen van de bouwelementen?
BoWall heeft geen invloed op prestaties van wanden t.a.v. brand, geluid en stabiliteit. We hebben deze prestaties uitvoerig laten testen door gerenommeerde partijen. In de systeemwijzer vind je hierover meer informatie.
Zijn stabiliteit, brand en geluid gewaarborgd?
Zes jaar ontwikkeling zijn vooraf gegaan aan het definitieve ontwerp. Brand, geluid en stabiliteit is uitgebreid aan Europese testen onderworpen in laboratoria en brandovens. Je vind de prestatierapporten in de systeemwijzer.
Hoe werk het?
De montage is eenvoudig en snel. Klik hier en bekijk de TOP of BASE video.
Hoe worden kabels door geïsoleerde wanden gevoerd?
Met de BoWall trekstrip wordt bekabeling eenvoudig en snel door geisoleerde wanden gevoerd. Bekijk hier de montage video.
Is er een brochure beschikbaar wat ik kan downloaden en uitprinten?
Klik hier voor de Nederlandse en hier voor de Engelse brochure. (PDF)