Zorginstelling Klevarie, Maastricht

Home & Care

Ervaringen van de opdrachtgever

  • Permanente flexibiliteit in de wanden
  • Aanpassingen ten behoeve van toekomstige wensen is makkelijk, de ruimtes zijn flexibel in te richten en van functie te wisselen
  • Kostenefficiënt tijdens de bouw en de gebruiksfase, er wordt bespaard op investerings- en exploitatiekosten
  • Gemakkelijk bereikbare wandinstallaties bij aanpassingen, uitbreiding of wisselingen

Over tandartsenpraktijk Klevarie

Klevarie is een jong project in de portfolio van Envida, aanbieder van verzorgings- en verpleeghuizen. In Klevarie wonen 92 cliënten. Sommigen wonen er al een tijdje, maar veel mensen gaan na een korte herstelperiode weer terug naar huis. In het verpleeghuis worden zowel mensen met een geestelijke als met een lichamelijke beperking verpleegd. Klevarie biedt ook dagbehandeling en heeft allerlei voorzieningen: een kapper, kapel, diverse recreatiezalen en een kleine winkel.

Ontwikkelaar en aannemer Hurks won een aantal jaar geleden de prijsvraag voor de nieuwbouw van een zorgcentra in Maastricht; De Klevarie. Aagezien zij gecharmeerd was van de flexibiliteit van het BoWall concept heeft zij dit systeem voorsteld bij de opdrachtgever Envida. Envida biedt diensten aan op het gebied van wonen, welzijn en zorg aan cliënten, vooral chronisch zieken en ouderen. De mogelijkheid om investeringen uit te stellen als het gaat domotica maar ook het ‘gemak’ bij onderhoud, heeft ertoe geleidt dat BoWall in iedere zorgeenheid is opgenomen.