woonlandschap De Leyhoeve, Tilburg

Home & Care

Ervaringen van de opdrachtgever

  • Het wisselen van een bewoner is probleemloos en makkelijk
  • Installatie-aanpassingen om te voorzien in nieuwe woonwensen is eenvoudig en geeft maximale flexibiliteit
  • Bespaart op investerings- en exploitatiekosten
  • Soepele en snelle bouw vanwege de ontkoppeling van afbouwen en installeren

 

Over De Leyhoeve

Eind 2014 is aan de zuidkant van Tilburg gestart met de bouw van woonlandschap De Leyhoeve. Bewoners zijn mensen die oud willen worden op een plek die echt voelt als een thuis, ook voor de bezoekers. De woningen voelen als een luxe hotel, maar met optimale zorg binnen handbereik wanneer die noodzakelijk is en is gelegen in een prettige omgeving aan de rand van de stad. De Leyhoeve wil er alles aan doen om de bewoner een prettige oude dag te geven en biedt allerlei faciliteiten waaronder sport, ontspanning en recreatie.
Om tot een ideale woonomgeving te komen heeft de opdrachtgever Roozen van Hoppe uitvoerig geluisterd naar de wensen en behoeften van haar bewoners. Dit is onder andere getest door de bouw van diverse proefwoningen waarin BoWall is verwekt. Met de bouw van de proefwoningen is De Leyhoeve overtuigd geraakt van de eenvoud en de blijvende aanpasbaarheid van het systeem.
De nieuwbouw van De Leyhoeve is eind 2015 gereed gekomen. De woningen zijn voorzien van het BoWall TOP systeem waardoor installaties in de binnengevels, plafond en de binnenwanden eenvoudig kunnen worden aangepast en uitgebreid. De woning moet haar bewoners blijvend kunnen faciliteren, dit betekent snel kunnen aanpassen aan de behoefte van dat moment.
Alle woningen waren in een mum van tijd verhuurd. Inmiddels is gestart aan de tweede Leyhoeve in Nederland, in Groningen.

 

 

Laurens van Rij, directeur De Leyhoeve

Wij zien De Leyhoeve als een thuis voor mensen en een ideale omgeving om oud te worden. De woningen zijn voorzien van alle gemakken en faciliteiten die nodig zijn. Om de bewoners op weg te helpen met hun keuzes over de indeling en inrichting, hebben we een inspiratieboek ontwikkeld. BoWall geeft ons vrijheid om optimaal te reageren op de behoeften en wensen van bewoners. Bovendien draagt het bij aan beter beheersbare kosten en heeft het een esthetische uitstraling.

Laurens van Rij, directeur De Leyhoeve