Klingelpoort: 24 woonzorgappartementen, Arnhem

Cure & Stay, Home & Care

Ervaringen van de opdrachtgever

  • Aanpassingen ten behoeve van nieuwe wensen is gemakkelijk en geeft optimale flexibiliteit vanwege blijvende bereikbaarheid in de wand.
  • Tijdens de gebruiksfase zijn de exploitatiekosten substantieel lager.
  • Soepele, snelle en kostenefficiënte bouw vanwege de ontkoppeling van afbouwen en installeren

Over Klingelpoort

Woonzorgcentrum Huis en Haard is één van de drie woonzorgcentra van de DrieGasthuizenGroep, gelegen aan de rand van Arnhem en Oosterbeek. Het centrum biedt ruimte aan 75 cliënten. Daarnaast kan men tijdelijk worden opvangen na bijvoorbeeld een medische ingreep, ongeval of een spoedsituatie.

In oktober 2014 is de vervangende nieuwbouw, bestaande uit 24 zorgappartementen gereed gekomen van ca. 65m². De woningen op de begane grond hebben een grote tuin, alle overige appartementen een ruim balkon.

 

Klingelpoort is gebouwd als vervangende nieuwbouw van het woonzorgcentrum Huis en Haard. Het gebouw ligt aan de westkant van de nieuwbouwlocatie Klingelbeek, circa 300 meter achter Huis en Haard en sluit aan bij de visie van de gemeente Arnhem om binnen het plan Klingelbeek zorgwoningen te realiseren.

Het wonen en de zorg in de appartementen wordt gecombineerd met een multifunctionele ruimte waar bewoners bezoekers en buurtbewoners kunnen ontmoeten. Ondanks een traditionele bouw heeft de opdrachtgever op het laatste moment gekozen om BoWall toe te passen vanwege de mogelijkheid faciliterende technieken eenvoudig te wijzigen of toe te voegen.

volgens Bert Vlieger, Vliegervastgoedconsultancy

De ontwikkeling van domotica en e-health systemen gaat in een razend tempo. Met BoWall kunnen de woningen in de toekomst eenvoudig en goedkoop worden aangepast en voorzien met de nieuwste technieken die de veiligheid en zorg van de bewoners optimaal ondersteunt en verbetert.

volgens Bert Vlieger, Vliegervastgoedconsultancy