Opdrachtgevers

projectontwikkelaars, grote aannemers, eigenaren en gebruikers, gedelegeerde opdrachtgevers en huisvestingsadivseurs

waarom Bowall?

Als opdrachtgever ben je degene die het gehele speelveld overziet. Je bent ontwikkelaar of hoofdaannemer en je vindt het belangrijk dat de bouw zo kostenefficiënt mogelijk wordt uitgevoerd en de risico’s te overzien zijn.
Maar als gebouweigenaar en gebruiker wil je die zekerheid ook en ben je daarnaast op zoek naar een oplossing die bijdraagt aan de wensen van nu: flexibiliteit, duurzaamheid en huisvesting wat over 20 jaar nog steeds rendabel is. Kortom, je weet wat je wilt.

Het BoWall concept helpt om je wensen concreet te maken doordat het een flexibele schil in het gebouw creëert. Dit biedt ongelimiteerde vrijheid om een ruimte aan te passen of te transformeren omdat de functie of de gebruiker verandert. Aanpassingen zijn eenvoudig en snel uit te voeren, wanneer je maar wilt, zonder verlies van kwaliteit, tijd en geld.

Klik hier en zie in een oogopslag wat de winst is met BoWall.

Heb je geen zin om te lezen? Bekijk hieronder onze film.

Voordelen (Klik op de tekst)

Vrijheid van installatiekeuze
Vaak is de precieze installatiebehoefte tijdens de ontwerpfase van een gebouw nog onduidelijk. Maar ook tijdens het gebruik van een ruimte is er behoefte om installaties in de wand aan te passen. De flexibiliteit van het BoWall concept zit voornamelijk in het feit dat je keuze voor wandinstallatie kunt uitstellen tot het moment dat de werkelijke behoefte of noodzaak er is. Eerder is niet nodig.
Lagere investeringskosten op afbouw en installatie
Alleen geld uitgeven aan installaties die je daadwerkelijk denkt nodig te hebben bij oplevering. Op nog beter; vlak voor oplevering met de gebruiker afstemmen welke installaties daadwerkelijk gewenst zijn. Je kunt immers te allen tijde installaties aanpassen , vervangen of uitbreiden.
Lagere exploitatiekosten
Tijdens exploitatie zijn de kosten van installatieaanpassingen zeker 50% lager. Omdat de wand altijd bereikbaar is, dus ook tijdens de gebruiksfase, hoeft er nooit te worden gefreesd of een opbouwgoot te worden geplaatst. Ook het transformeren van een ruimte naar een nieuwe behoefte of een andere gebruiker is eenvoudig en snel te realiseren.
Gebruikersgemak
De afneembare plint geeft toegang tot de hele wand waardoor kabels en leidingen eenvoudig naar elke locatie op de wand gebracht kunnen worden. Hierdoor kun je -met behulp van de trekstrip- op elke gewenste locatie wandcontactdozen, schakelaars, thermostaten, bedieningspanelen of bijvoorbeeld lampen op de wand plaatsen. Snel en simpel.

Ruimten hoeven niet meer ontruimd te worden en kan er zelfs worden doorgewerkt. De gebruiker ervaart een aanzienlijke reductie op tijd, geld, geluidsoverlast en er is nauwelijks stof en vuil. Bovendien zorgt de afneembare plint voor een esthetisch en stofvrije wand vanwege de vlakke gecoate afwerking inclusief luchtdichte rubber profielen.

de essentie (korte film)

het concept

Wat kan je van ons verwachten? (Klik op de tekst)

Conceptanalyse
We beoordelen hierbij de gebouwstructuur op mogelijkheden en geven daarbij een eerste opzet van inpassing van het concept en bijbehorende effecten.
Conceptuitwerking
Tijdens de implementatie van het BoWall concept in het project ondersteunen wij hierin, ook in BIM.
Begeleiding tijdens de uitvoering
Bij de opstart van het werk kunnen onze specialisten van zowel Knauf als Technische Unie ondersteuning bieden en interne trainingen verzorgen.