het concept

Waarom BoWall?

Omdat de oude bouwmethodes niet meer werken. Het moet sneller, kostenefficiënter en meer dan ooit wordt de totale levenscyclus betrokken bij het ontwerpproces en de materiaalkeuze. Gebouwen maken in hun leven minstens drie gebruikstransformaties mee en elke ruimte wordt doorgaans eens in de drie jaar aangepast aan de wensen van de gebruiker.

Het BoWall wandsysteem geeft een antwoord op deze eisen en evolueert met het gebruik mee. Het systeem biedt voordelen voor iedereen die bij een bouwproject is betrokken. Van opdrachtgevers, eindgebruikers, adviseurs en architecten tot uitvoerende partijen als installateurs en afbouwers.

Klik hier en zie in een oogopslag wat de winst is met BoWall.

Bekijk de video

 

Een slimme wand

BoWall is een installatiewand die altijd is aan te passen naar de eisen van de gebruiker en geschikt voor alle soorten bouw. De BoWall bestaat uit een wand, een basisinstallatie* en een geïntegreerde goot die is afgedekt met een afneembare plint. Hiermee is de gehele wand aan beide zijden en op elk moment bereikbaar en maakt het mogelijk om schakelaars, lampen, verwarming, water en databekabeling te plaatsen of te vervangen, zonder de wand te openen. Snel, gemakkelijk en kostenefficiënt. Vandaar dat we het een slimme wand noemen.
*De basisinstallatie bestaat uit bekabeling en contactdozen voor onder andere electriciteit en internet.

geeltje adv2

 

 

Wat-is-BoWall-WAND-GOOT

Uitvoeringen

De BoWall heeft twee gootuitvoeringen: TOP of BASE.
Bij het TOP systeem bevindt de goot zich bovenaan de wand, of onder het (verlaagde) plafond. Bij het BASE systeem is de goot onderaan de wand, op vloerniveau, ingebouwd. Daarnaast hebben we de varianten CAVEMATCH en LINK ontwikkeld. Met deze systemen geven we antwoord op alle vragen in de markt. Klik hier als je meer wilt weten.

Op de BoWall systeemwijzer vind je gedetailleerde informatie. In een paar muisklikken weet je welk systeem het beste bij jouw project past.

Naar systeemwijzer

 

Wat levert het op?

Ontwerpvrijheid, omdat het mogelijk is de keuze van wandinstallaties uit te stellen tot het moment dat de behoefte duidelijk is. Het geeft de rust om aanpassingen te doen tot aan de oplevering.

Minder kosten, omdat de investeringskosten lager zijn en omdat alleen díe installaties worden gemonteerd die nodig zijn. Wanden en installaties worden ieder in één werkgang aangelegd waardoor arbeidskosten, faalkosten en meerwerk lager zijn. Aanpassingskosten tijdens de exploitatie zijn tenminste 50% lager.

Altijd aanpasbaar & esthetisch. Op elk gewenst moment kun je installaties simpel en snel aanpassen. Via de goot is de wand immers eenvoudig bereikbaar en behoudt het zijn esthetische uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen of toevoegen van wandcontactdozen, audio, schakelaars, water- of gasleidingen of data-aansluitpunten. Deze functie geeft je de mogelijkheid om ruimten een andere functie te geven.

De voordelen in het kort

  • Flexibiliteit in het ontwerp
  • Forse besparing op arbeid en transporttijd doordat bouwen en installeren wordt ontkoppelt
  • Lagere investeringskosten op afbouw en installaties
  • Lagere exploitatiekosten doordat installatie-aanpassingen snel en eenvoudig zijn uit te voeren
  • Makkelijk uitstellen van de keuze van wandinstallaties > just-in-time
  • Lagere faalkosten

Kortom, het totale bouwproces wordt efficiënter, goedkoper en sneller en het gebouw is altijd flexibel in gebruik. En dat is voor alle partijen interessant.

Lees meer

Het bewijs

Calculatiebureau 2MB is een onafhankelijk calculatiebureau wat de verschillen, voor- en nadelen bij toepassing van het BoWall concept inzichtelijk maakt. De bevindingen van het door hen onderzochte project presenteren zij in een helder rapport waarbij BoWall met traditionele toepassingen wordt vergeleken.
2MB concludeert dat BoWall bijdraagt aan een efficiënter installatieproces. Zij geven hierbij aan dat uit de resultaten een gemiddelde besparing voortkomt van 43% op basis van prijs en 68% op basis van uren.

Wij bewijzen dat bouwen of herontwikkelen eenvoudiger, goedkoper en sneller kan en dat de bouw innoveert. De afgelopen jaren hebben we meerdere projecten met succes opgeleverd. Hierbij zijn voorschrijvende partijen als adviseurs, aannemers en gebruikers onze ambassadeurs.