Adviseurs

& architecten

Huisvestingsadviseurs, architecten, bouwtechnische en installatie-adviseurs

Waarom Bowall?

Adviserende partijen overzien het hele speelveld. Van Programma van Eisen, naar ontwerp, de uitvoering tot en met de gebruiksfase. Wanneer een voorstel kostenzekerheid en zo laag mogelijke risico’s garandeert, zal een opdrachtgever sneller beslissen.
Hij verlangt daarnaast advies dat inspeelt op toekomstgerichte vraagstukken: meer flexibiliteit, duurzame gebouwen en een rendabele huisvesting.

BoWall ontkoppelt afbouw en installatieplaatsing waarmee de bouw sneller, schoner en met minder afstemming kan worden uitgevoerd. Maar nog belangrijker; het is kostenbesparend en creëert flexibiliteit. Het concept geeft ongelimiteerde vrijheid om een ruimte aan te passen of te transformeren omdat de functie of de gebruiker verandert, zonder verlies van kwaliteit, tijd en geld.

Klik hier en zie in een oogopslag wat de winst is met BoWall.

Voordelen (Klik op de tekst)

Vrijheid in het ontwerpproces
BoWall maakt het mogelijk om de keuze van wandinstallaties uit te stellen. Dit moment kan zijn rondom het moment oplevering, of zelfs nog later; tijdens de gebruiksfase. Installaties in de wand kunnen simpel en snel worden toegevoegd of aangepast. Dit betekent dat in de ontwerpfase de installaties nog helemaal niet vast hoeven te liggen en voorinvesteringen vermeden kunnen worden.
Een efficiënter bouwproces
Doordat de afbouw en de installaties volledig worden ontkoppeld, wordt het bouwproces en stuk efficiënter. De uitvoerende partijen kunnen werkzaamheden bundelen wat een kortere doorlooptijd geeft. Doordat materiaal in een keer wordt verwerkt zijn de transportbewegingen lager. Risico-opslagen worden geëlimineerd en men kan scherper offreren.
Lagere exploitatiekosten
Een opdrachtgever is in vele gevallen ook de gebruiker en wil ook tijdens de exploitatiefase de kosten beheersen. Nieuwe installatie-technologieën zijn gemakkelijk aan te brengen in een Bowall wand waardoor de exploitatiekosten zeker met 50% omlaag gaan.
Installatie-flexibiliteit
Kabels en leidingen zijn blijvend bereikbaar via de goot. Tijdens realisatie wordt alleen geïnstalleerd waar behoefte aan is. De installateur kan zelfstandig, snel en voordelig installaties toevoegen, beheren of aanpassen, op elke positie van de wand, ook tijdens de gebruiksfase.
Esthetische uitstraling
Overbodige stekkerdozen, schakelaars of bedieningspanelen en opbouwgoten behoren tot het verleden. Plafonds hoeven niet meer open gemaakt te worden. De afneembare plint zorgt voor een esthetisch en stofvrije wand vanwege de vlakke gecoate afwerking inclusief luchtdichte rubber profielen.

Conventioneel-Afb-en-install-6-stappen

proces in 2 stappen

Wil je meer informatie over de systemen? Op de systeemwijzer ontdek je in een paar stappen welk systeem het beste bij jouw project past.

 

de essentie (korte film)

het concept

Wat kan je van ons verwachten? (Klik op de tekst)

Conceptanalyse
We beoordelen hierbij de gebouwstructuur op mogelijkheden en geven daarbij een eerste opzet van inpassing van het concept en bijbehorende effecten.
Conceptuitwerking
Tijdens de implementatie van het BoWall concept in het project ondersteunen wij hierin, ook in BIM.
Begeleiding tijdens de uitvoering
Bij de opstart van het werk kunnen onze specialisten van zowel Knauf als Technische Unie ondersteuning bieden en interne trainingen verzorgen.